Hver morgen, når du møder på kontoret, så starter dagen med et ’morgenmøde’. Det vil sige, at I sætter jer sammen ude i køkkenet. Med en god kop kaffe og eventuelt et stykke morgenbrød. I skal lige tjekke op på hinanden. Høre om der er et problem – enten mht. arbejdet eller derhjemme, som kan påvirke dagen. Det er et kort møde. Det varer måske et kvarter eller tyve minutter. Her i morges var der en af medarbejderne, der fortalte, at han havde hørt et super spændende foredrag i går aftes. Det var et foredrag om arbejdsglæde – se her og han havde virkeligt kunne genkende mange af de elementer, som foredragsholderen havde talt om.
En god oplevelse
Du kunne forstå, at medarbejderen havde haft en god oplevelse. Du spurgte ham derfor – i frokostpausen – om du kunne få navnet på den foredragsholder, han havde hørt tale om arbejdsglæde. Det ville måske være en god idé at få ham herud på arbejdspladsen, så alle får en mulighed for at høre et underholdende og givende foredrag. I har jo de her fælles eftermiddage – en gang om måneden – hvor I får tilbud om at deltage i en aktivitet, der ikke er direkte relateret til arbejdet.
Din medarbejder gav dig navnet på foredragsholderen. Og det tog dig ikke mange minutter at finde hans kontaktoplysninger på nettet.
Fællesaktiviteter som for eksempel foredrag
Din plan er nemlig, at du vil foreslå ledelsen, at en af de kommende fællesaktiviteter bliver et foredrag om arbejdsglæde. Men inden du kan gøre det, så skal du lige undersøge om, hvornår foredragsholderen har tid, og hvad det koster at få ham herud. Du skal jo ikke bare nævne et navn og en titel på et foredrag overfor ledelsen. Der skal lidt flere oplysninger med, inden du kan foreslå det. Det er ikke et problem for dig. Du har ikke nogen skrupler over at ringe og forhøre dig. Tværtimod, så vil foredragsholderen blive glad for, at du tænkte på ham.
Hvad er egentlig arbejdsglæde?
Arbejdsglæde kan defineres som den positive følelse af tilfredshed, engagement og motivation, som en person oplever på sit arbejde. Det refererer til en følelse af trivsel og lykke, som en person oplever, når de udfører deres arbejde og føler sig værdsat og anerkendt for deres indsats.
Arbejdsglæde kan påvirkes af en række faktorer, herunder arbejdsmiljø, relationer med kollegaer og ledere, karrieremuligheder, opgaver og ansvar, og belønning og anerkendelse.
Arbejdsglæde er vigtig, fordi det kan påvirke en persons trivsel, produktivitet og engagement på arbejdspladsen. Medarbejdere, der oplever arbejdsglæde, er ofte mere tilfredse med deres job, mere motiverede og engagerede i deres arbejde og har tendens til at være mere produktive og effektive.
Virksomheder og organisationer kan fremme arbejdsglæde blandt medarbejderne ved at skabe en positiv arbejdskultur, tilbyde karrieremuligheder og udviklingsmuligheder, anerkende og belønne medarbejdernes præstationer, og støtte medarbejdernes trivsel og velvære.