Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Kreative Birgitte

Min gode veninde, Birgitte, har altid været en meget kreativ pige, som har brugt store dele af sin fritid på at frembringe en masse kunstværker af meget forskellig slags. Men også af temmelig forskellig kvalitet, må man indrømme. Hendes malerier giver jeg helt ærligt ikke meget for, men helt modsat er det med hendes evner som keramiker.

Det har hun også selv erkendt, og gennem det seneste par år har hun koncentreret sig om keramikken, og det er hun rigtig god til. Endda så god, at hun nu har taget springet og etableret sig med en keramisk virksomhed, hvor hun selv producerer de forskellige små skulpturer og andet keramik, som hun frembringer. Hun sælger langt de fleste af sine varer via en webbutik, som hun har oprettet.

Udfordringer med emballering

Ind imellem får Birgitte nok lidt sved på panden, for der følger en hel del praktiske udfordringer med, når sådan noget keramik skal sendes til kunderne med pakkepost. Hun fortæller i hvert fald, at det har overrasket hende, hvor meget forskellig emballage, hun er nødt til at bruge for at få pakket tingene ind, så de ikke bliver slået i stykker under forsendelsen.

Hun har indrettet sin keramiske produktion i kælderen under deres hus, og da jeg besøgte hende forleden, viste hun mig, hvordan et af de ret store kælderrum var totalt fyldt op med forskellig slags emballage til indpakning af hendes små kunstværker.

Enorme mængder bobleplast

Jeg må tilstå, at jeg blev overrasket over, hvor stort hendes forbrug af for eksempel bobleplast er. Hun fortalte, at sådan en stor rulle med 100 meter bliver brugt i løbet af få dage, og hun er meget taknemmelig for, at hendes mand gider hjælpe hende med indpakningen om aftenen, for ellers ville der ikke være meget tid tilovers til den keramiske produktion. Og heldigvis har hun en god leverandør af bobleplast: https://www.jakodan.dk/emballage/bobleplast.html

En af Birgittes store salgssucceser på det seneste er nogle små totempæle med et farverigt mønster, som er beregnet til at hænge til pynt på en væg. De har også givet hende en ny udfordring med hensyn til forsendelsen til kunderne, for de er forholdsvis tynde og dermed ret skrøbelige.

Den udfordring har hun løst ved at købe nogle paprør til at sende dem i. De små totempæle skal så pakkes grundigt ind i bobleplast, hvorefter denne pakke stikkes ind i paprøret. Man skal være sikker på at bruge tilstrækkeligt med bobleplast, så pakken ikke kan bevæge sig inden i paprøret, fortalte Birgitte, som ikke har været udsat for uheld, siden hun begyndte at emballere dem på den måde. Igen må hun ty til Jakodan, der heldigvis har et stort og bredt udvalg af plakatrør – eller paprør som de også kaldes. Se selv her.

Overordnet set er Birgitte godt tilfreds med sin keramiske webshop, men hun fortalte mig, at det ærgrer hende lidt, at hun er nødt til at opkræve et ret højt gebyr fra kunderne, når varer skal sendes med pakkepost. Jeg beroligede hende med, at det da kun er naturligt, at hun får dækket sine ret betydelige udgifter til emballage, ellers kan hun jo ikke leve af sit arbejde.

Da jeg studsede over, at hun også har et pænt lager af gavepapir i sin kælder, fortalte hun, at kunderne ofte beder om at få de købte varer pakket ind som gaver og få dem sendt direkte til modtagerens adresse.