Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Gamle biler og rustbehandling?

Ældre Camaro

I dag er det lige præcist fire år siden, at du købte din nye bil. Og det skal naturligvis fejres. Med en øl til vennerne nede på den lokale bodega og med en fridag til bilen. Den skal have lov til at hvile efter den mishandling, som du har udsat den for: lange og hurtige køreture, ingen rustbeskyttelse og kun et enkelt lille eftersyn for to år siden. Sig mig lige: Skammer du dig? Er det derfor, at du synes, at bilen skal have et frikvarter? Hvis du ikke skammer dig, så synes jeg, at du er uansvarlig. Ikke kun overfor bilen. Bilen er en maskine. Den har ikke følelser. Men det har du. Og du har ikke passet på din investering. Du har bare misbrugt maskinen og det ved du godt. Så du vil nu råde bod på din dårlige samvittighed over at have svigtet dig selv og din familie.

Ret op på forsømmelserne

Det skal du rette op på hurtigst muligt. Og det gør du på følgende vis:

1: Du sørger for at få bilen til et grundigt eftersyn. Alt det, som du bare har ignoreret skal efterses.  Og det gør du hos din bilforhandlers servicecenter. Basta. Færdig med det.

2: Du skal have bilen til undervognsbehandling i en fart. Der er nemlig fare for, at den er ved at ruste ihjel. Og er den ikke det, så er du heldig. Og er du heldig, så skal du sørge for, at du giver den en god fødselsdagsgave: Den bedste undervognsbehandling, som du kan opdrive.

Tag til Odense

Jo, det kan godt være, at du skal lede lidt efter ”Bedste undervognsbehandling Fyn”, inden du finder et godt sted. Det kan også godt være, at du får bedre succes med at søge på Google efter ”Tectyl i Odense”. Det kan jeg ikke give dig klare svar på. Men jeg kan fortælle dig så meget, at når du har fundet et sted, der tilbyder undervognsbehandling i Odense, så skal du være opmærksom på, hvor meget det vil koste dig. Er det nemlig for billigt, så kan du være sikker på, at undervognsbehandlingen ikke sker i overensstemmelse med de regler, som findes.

Det handler også om sikkerhed

En undervognsbehandling af en gammel bil er ikke bare et spørgsmål om rustbeskyttelse. Det er et spørgsmål om sikkerhed – nu og fremover. Er du med?

Ikke det? Så skal jeg fortælle dig, at rustbeskyttelse af biler er en behandling, der sørger for, at din bil ikke bliver angrebet af rust, som kan fremkalde skader på bilen. Nogle af disse skader kan være meget dyre at få udbedret. De kan også være fatale, hvis der sker noget, når du kører i bilen. Så pas på. Sørg for at få bilen undervognsbehandlet lige med det samme. Som sagt: giv den en god fødselsdagsgave.

Lad være med at tro, at du er hersker og Gud. Kan du forstå, hvad jeg siger til dig? Jeg siger jo, at, i sidste ende, så handler det om din sikkerhed og din bils levetid. Måske er du ikke overbevist? Ja, så kan jeg ikke sige andet end, at det er uansvarligt af dig ikke at få din bil til undervognsbehandling.