Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Børn skal kende alle i børnehaven

For flertallet af forældre er det ganske grænseoverskridende at skulle sætte et barn i børnehave eller vuggestue – i hvert fald i begyndelsen. Dels er adskillelsen efter barsel en voldsom oplevelse for både barnet og forældrene, og dels kan det virke ekstremt provokerende på mange, at et så stort antal af børnehaver er fyldte til bristepunktet med børn i en grad, så det er svært elle rumuligt for pædagogerne at komme til at det meget vigtige kendskab til hvert barn.

Heldigvis er der alternativer til det offentlige systems “pasningsfabrikker”. Og i denne artikel ser vi på et af de alternativer, der indtil viderer kun er tilgængeligt for forældre og deres børn i Region Hovedstaden:

Trygge Institutioner

Firmaet Trygge Institutioner ApS har til formål at drive private børnepasningsmuligheder, og det er præcist, hvad de gør. Indtil viderer med 5 daginstitutioner i København og omegn:

 

Børnehuset Svanen

Børnehuset Svanen

Svanemøllevej 2, 2100 København Ø

Børnehuset Arken

Børnehuset Arken

Arkturus Alle 42, 2770 Kastrup

Børnehuset Isfuglen

Børnehuset Isfuglen

Dalvangsvej 56, 2600 Glostrup

Børnehuset Giraffen

Børnehuset Giraffen

Kirkegårdsvej 25B, 2300 København S

En af de ting, der i meget tydelig grad adskiller de 5 institutioner fra de offentlige: Der er væsentligt færre børn pr. pædagog, og det sikrer en markant bedre trivsel for både børn og ansatte. Og ja: De ansatte er meget vigtige, for hvis de ikke trives og har det godt, kan de ikke bringe den vigtige pædagogiske stimulering til børnene.

Overenskomster med FOA og BUPL

Trygge Institutioner har tegnet overenskomster for alle nuværende og kommende institutioner med de to faglige organisationer, der tegner overenskomster på området: BUPL og FOA. Dette har været en vigtig ting for mange, og da hele filosofien bag virksoheden, der tegnes af Tue Roth, er, at alle skal være i bedst mulige balance, er der styr på det, ligesom der er styr på alt andet i de yderst populære børnehaver.

Tue ejer i alt 9 danske virksomheder – hvoraf han har 100% ejerskab over 8. Han har 2 direkte ejerskaber – fx. ejer han 100% af Concepts ApS, som ved sidste regnskab viste en egenkapital på 98.004 kr. Gennem dette selskab er Tue registreret som ejer af 7 andre virksomheder. Herudover ejer Tue blandt andet 100% af BØRNEHUSET SVANEN 2014 ApS, der ved seneste regnskab (2016) leverede et resultat på 629.409 kr. og har en egenkapital på 758.631 kr.

Tue har siddet i bestyrelse eller direktion for i alt 10 forskellige firmaer. Hans første direktionspost var i OPTOROBOTIX ApS, hvor han sad i lidt over 2 år fra 2011.

Tue har siden 2010 opbygget et netværk på 10 personer, som han har siddet i bestyrelse, direktion eller været interessent sammen med. Han har fx arbejdet sammen med Stephan Olesen – men disse to har i dag ingen aktive fælles roller. Herudover har Tue haft den længste vedvarende relation til Jacob Mézin Jessen, bl.a. gennem deres første relation i Langsyne I/S, hvor de arbejdede sammen i lidt over 3 år fra 2004.

Læs for eksempel mere på Facebook her.