Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Et liv uden stress

I mit første ægteskab tillod min daværende kone og jeg os den luksus at tage på ferie - ⓘ - i udlandet to gange om året, og det var altid en gang i løbet af foråret og så igen i det sene efterår. Vi havde ingen børn og var derfor uafhængige af skoleferierne, og det passede os rigtig fint, for det er jo også billigere at tage på charterferie udenfor højsæsonerne, som typisk er i skoleferierne.

Men i mit andet og nuværende ægteskab har jeg måttet finde mig i at lave den vane om, for min nye kone har ikke mulighed for at holde ferie i forårsmånederne, som er den travleste tid på året i hendes job - ⓘ -. Hun arbejder som afspændingspædagog i en klinik i Aarhus, og i starten af vores forhold overraskede det mig noget, at netop foråret er den travleste tid på året. Hun er så heldigvis ikke påvirket af stress, da hun allerede for et par år siden indledte et “samarbejde” med en meget anerkendt stresscoach: https://lifeconsulting.dk/stresscoaching – Michall Winkler

Hun forklarede mig så, hvordan det hænger sammen. Hun arbejder på et rygcenter i Aarhus, hvor patienterne typisk kommer med grimme hold i ryggen, og når der er flest af den slags om foråret, hænger det sammen med, at især mange mænd, der til daglig ikke bruger deres fysik ret meget, kaster sig over havearbejde. Og hvis man skal ud at grave have, og ens ryg er stiv og usmidig efter en lang vinter, så opstår der nemt en skade i ryggen, og derfor er det, at vi får mange patienter på rygcenteret på den årstid, forklarede min kone.

Det kan jeg selvfølgelig godt se logikken i, og ret beset er det jo ikke noget problem at indrette sig efter de arbejdsvilkår, vi hver især har. Derfor er det i mit nuværende ægteskab blevet sådan, at vi typisk holder en ferie allerede i februar måned, og på den tid af året tager vi normalt lidt langt væk for at finde et tilpas varmt klima, da ingen af os er til skiferier. Vi har således flere gange været i Thailand, hvor vi på den tid af året får al den sol og varme, vi kan ønske os.

Min kone har været ansat hos den pågældende kiropraktor i Aarhus i snart 15 år og altså en hel del år, før jeg mødte hende. Hun er glad for sit arbejde, som typisk består i at lære patienter, hvordan de bedst skåner deres ryg.

Hun har selvfølgelig også masser af gange taget mig i skole med hensyn til, hvordan jeg gebærder mig, hvis jeg for eksempel skal løfte noget tungt, ligesom hun tit er efter mig, hvis jeg sidder i en uhensigtsmæssig stilling, der belaster ryggen på en skadelig måde.

Hendes indsats forhindrede dog ikke, at jeg for et halvt års tid siden alligevel pådrog mig et hold i ryggen lige over lænden, og i den situation må jeg da indrømme, at det var rart at have hende som kone, for hun fik sin chef til at tage mig under kærlig behandling med det samme, og efter bare to behandlinger var min ryg som ny igen, og nu retter jeg mig efter hendes gode råd.