Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Reparation af stråtag?

Min familie og jeg bor i et gammelt hus med stråtag. Vi købte det for 3 – 4 år siden og brugte meget tid på at få det sat godt i stand. Der var meget, som skulle laves om. Badeværelserne fik indlagt varme i gulvene, køkkenet fik en kogeø, vinduerne fik nye rammer og dobbelt glas. Og nu er tiden så kommet til, at vi skal have repareret stråtaget. Vi vidste godt, at tiden ville komme til, at det skal repareres. Vi fik det at vide, da vi købte huset. Og vi fik da også et godt nedslag i prisen pga. tagets tilstand.

Tækkemanden tilkaldes

Egentlig havde vi en tanke om, at vi ville have startet med at få taget repareret, men iveren efter at flytte ind lavede om på prioriteterne. Så nu skal jeg til at lede efter en tækkemand på Fyn, som kan varetage reparation af stråtag. Det er en opgave, jeg har skudt foran mig i lang tid. (Læs: Jeg lagde opgaven i glemmebogen.) Men nu går det ikke længere. Vi skal have lavet det tag, inden vinteren sætter ind. Og jeg aner ikke, om en tækkemand vil tage opgaven her i efterårets løb. Jeg tænker, det kan være lidt besværligt at reparere et stråtag, når vinden raser, og det regner. Og det gør det lige nu. Her i slutningen af september. Jeg er faktisk lidt bange for, at vi må udskyde reparationerne til foråret.

Under alle omstændigheder, så må jeg hive opgaven ud af glemmebogen og få taget kontakt til en tækkemand. Måske kan han komme og se på sagerne og eventuelt give et tilbud og en pejling om, hvornår han kan udføre opgaven. Hvis det kan ske i løbet af den kommende uge, så vil jeg kunne være lidt roligere. Det er jo ikke hele taget, som skal skiftes. Det er bare nogle reparationer, der skal laves.