Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Gammelt hus – nye vinduer

Mit hus er et gammelt, forfaldent skur, og jeg har endelig fået planlagt alle de projekter, der skal til, for at det kan blive beboeligt igen. Det handler i al sin enkelhed om disse væsentlige ting:

Projekt husforbedring

1: Der skal nyt tag på. Det bliver et kæmpeprojekt. Men jeg har besluttet at skifte de røde tegl ud med sorte – som er hele, og som opsamler lyset bedre.
2: Nyt køkken, med kakler og smarte, nye køkkenelementer. Gaskomfur og superenergibesparende køleskab. Køkkenrummet skal slås sammen med den lille spisestue. Et samtalekøkken, som er stort nok til, at man kan have et par gæster.
3: Nye badeværelser. Totalrenovering af det store og blot nye armaturer ude på det lille badeværelse.
4: Nye vinduer – overalt og eventuelt et nyt vindue i taget, så jeg kan få lys ind i stuen fra loftet. Jeg har nemlig tænkt mig at rive loftet mellem stuen og taget ned. Lave, et kæmpe rum ud af det. Sådan med rigelig rumklang og massevis af plads.
5: Nye gulve - ⓘ - overalt. I de våde rum vil jeg have fliser og – eller – klinker. I værelserne og i stuerne vil jeg have trægulve. Gerne med gulvvarme i de rum, hvor der ikke skal lægges trægulve. Jeg elsker følelsen af at kunne gå gulvene i strømpesokker. Det der med hjemmesko - ⓘ - og kolde gulve, det er bare ikke mig.

Store projekter

Ja, det er de 5 store projekter, jeg skal i gang med. Jeg har også nogle mindre projekter, som handler om at få malet væggene inde på værelserne. Eller at få lavet nogle højbede ude i haven. Det er den slags projekter, som jeg selv kan gå og nørkle med. Jeg har ikke brug for professionel hjælp til at male eller luge.

Men de 5 store projekter, dem vil jeg pudse på de professionelle. Der skal laves godt håndværk, og selv om jeg mener, jeg er en god håndværker, så ved jeg godt, at jeg ikke er dygtig nok – eller tålmodig nok til at lave de store projekter selv.

Der er nogle af projekterne, som jeg egentlig godt kunne tænke mig, at ’slå sammen’ – forstået på den måde, at de skal udføres samtidigt. Fx det nye tag og de nye vinduer. Det er nok også de dyreste af projekterne, så det vil være rart at få dem udført, inden jeg har brugt pengene på andre projekter. Det er også de projekter, der gør mest, for at huset bliver mere energivenligt, tænker jeg.

Rationel vinduer 100%

Jeg har lagt mig fast på tagets nye tegl og isoleringen oppe på loftet. Men sandt at sige, så er jeg i syv sind, når det handler om vinduerne. Skal det være Rationel eller Velfac vinduer? Eller både og? Der er fordele ved begge mærker. Rationel vinduer er efter min rigtig god kvalitet til pengene. Velfac‐vinduerne er måske lidt mere raffinerede i designet. Men har det betydning? Jeg sætter jo alligevel gardiner op, så jeg ikke ser på rammerne. Prisforskellen? Ikke så stor. Måske kan jeg lave en kombinationsløsning. Det ene firma har vinduer, som jeg kan se pointen, i at jeg skal have, mens det andet har vinduer, som er meget mere praktiske. Jeg har brug for begge typer. Men jeg ved allerede nu at jeg vælger https://skift-vinduer.dk/