Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Køre selv på skiferie

Vi er ved at blive lidt overspændte her i huset. Vores børn er helt oppe og køre. De glæder sig så meget til næste uge, hvor de får efterårsferie. Og vi har lovet dem, at de får fri en ekstra uge fra skolen. Det er nemlig, sådan at vi har planlagt at tage på en ret lang ferie - ⓘ -. Vi skal selv køre på ferie. Ikke noget med at flyve. Jeg er simpelthen så bange for at flyve, at det aldrig kommer på tale. Det er også grunden til, at vi har tilladt os den luksus at eje 3 biler - ⓘ -. Vi ejer 2 elbiler, som vi bruger til hverdag. Og så ejer vi altså en meget stor benzindreven bil, som vi bruger, når vi tager på ferie. Vi tager nemlig altid på kør selv ferier.

Alt skal tjekkes

Her i næste uge har jeg lovet min mand at køre den til et ekstra serviceeftersyn, så vi kan være sikre på, at den er helt i tiptop stand. Vi skal jo på ferie i Sverige. Og vi skal være væk i 15 dage, har vi besluttet. Jeg har besluttet, at vi skal besøge mine forældre, som bor deroppe. De bor lidt langt væk fra byer og civilisation, så vi besøger dem ikke så tit. Men det er godt for vores børn at opleve andre måder at leve på. De skal lære at tænde op i brændeovnen, hvilket betyder, at de skal lære at hugge brænde! De skal lære lidt om, hvordan skoven lever, og hvordan man gebærder sig i den uden at gøre skade på den eller sig selv. Det er min far rigtig god til at undervise i. Han er en rigtig skovmand.

Min skjulte plan

Og ja, jeg har sådan lidt en skjult plan om, at vi skal køre nogle lange ture og åbne ungernes hjerner og øjne for den smukke natur. Jeg har også en plan om, at vi skal stille dem i udsigt, at vi kommer tilbage på skiferie allerede i februar næste år. Der ligger jo et vanvittigt godt skisted ikke så langt fra hvor mine forældre bor. Og ja, min skjulte plan er altså, at vi skal på skiferie til Åre til februar næste år. Jeg ved godt, at jeg sikkert møder lidt modstand fra min mands side. Han er glad for at komme på ferie. Men det her med at skulle bo sammen med mine forældre i næsten 14 dage har han det altså lidt svært med.

Til Sverige på ski

Jeg forstår ham godt. Jeg ville have det på samme måde, hvis jeg skulle bo sammen med mine svigerforældre i 2 uger. De er såmænd søde nok. Men det kan være svært, når der ikke er en masse natur omkring én, hvor man ligesom kan finde et sted og bare være sig selv. Det kan vi da heldigvis nemt finde oppe i Sverige. Og da min mand er vild med at stå på ski, så tror jeg ikke, at jeg vil få svært ved at overtale ham til, at vi tager til Sverige på skiferie til februar. Så længe vi bare lejer en hytte og bor for os selv. Og jeg vil få en mulighed for at se mine forældre igen snart.