Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Job med events

På næste mandag skal jeg starte på et nyt job - ⓘ -. Det bliver spændende. Jeg er blevet ansat i en lille virksomhed, hvor vi producerer apps. Games. Min opgave bliver at løse nogle af de problemer, de sidder med til hverdag med grafikkerne. Jeg glæder mig. Det er mit drømmejob. Måske lidt nørdet. Men absolut kreativt. Og udfordrende. Og min disc-profil sidder lige i skabet til det job. Virksomheden er lille. Der er 5 personer ansat. Og så chefen selvfølgelig. Jeg bliver den nye i klassen. Da jeg var inde hos dem for at skrive under på kontrakten, fik jeg hilst på alle mine nye kollegaer. De virkede søde. Meget imødekommende alle sammen.

Lidt nervøs

Alligevel, så er jeg altså lidt nervøs. Kan jeg leve op til de forventninger, de har til mig. Mine opgaver er jo ret essentielle for firmaet. Grafikkerne skal fungere – og de skal være flotte. Jeg er sikker på, at fagligt kan jeg sagtens klare jobbet. Men alt det her med at skulle lytte til IT-manden og idéudviklerne skræmmer mig lidt. Det kan jo godt tage noget tid at forstå, hvad de rent faktisk beder om. Du ved det godt: Kommunikationsproblemer. Af natur er jeg ikke det mest udadvendte menneske, så der er en barriere der, som jeg selv arbejder meget med. Det skal nu nok gå godt.

Til teambuilding

Men så til min store overraskelse har jeg for et par timer siden fået en mail fra min nye chef. Han beder mig om at møde til tiden og at tage ganske afslappet tøj på. Og helst også en paraply med, fordi der er udsigt til regn. Den med paraplyen fik mig til at grine. Er der nogen mennesker med respekt for sig selv, der bruger paraplyer i Danmark, fordi det regner? Vi har da alle sammen regntøj.

Men han begrunder paraplyen: Vi har arrangeret et lille firmaevent med noget teambuilding. Vi mener nemlig, at den bedste måde, at du lærer os alle sammen at kende på, er, at vi alle sammen kaster os ud i at lege os ind til hinanden, så vi hurtigere forstår dig og du os. Da eventet sker udendørs, er regntøj fint, og en paraply vil være en ekstra beskyttelse mod vådt hår og eventuelle forkølelser deraf. Eventet vil vare 3 timer, men desværre er der udsigt til mange byger.

Bruge GPS også

Jeg tror ærligt talt ikke mine egne øjne, da jeg læser mailen. Jeg ringer derfor til min kommende chef. Spørger, om det er seriøst ment. Ja, det er det, forklarer han. Vi skal lave sådan noget GPS teambuilding – se her: https://www.gps-teambuilding.dk/, så alle ved, hvem du er, og du hurtigt kan finde ud af, hvem vi er. Sådan! Bum. Sjovt!

Og nu forstår jeg, hvorfor paraplyen er handy: Det er ikke alle GPS-systemer, der er vandtætte. Og ja, vejrudsigten forudsiger masser af regn. Netop den dag. Så ok. Jeg finder min lille paraply frem. Skriver en post-it: ”Husk mig på næste mandag.” Sætter dato nedenunder og går ind for i min lille stue. Smækker benene op på bordet. Føler mig som en konge. Glæder mig til at starte på mit nye – og første – job. Det var så sjovt og lærerigt!