Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Gode råd om ferie i Italien

Feriehus i Italien

Vi vil alle gerne kunne spare penge - ⓘ - på en ferie - ⓘ - i Italien. Og det kan du faktisk gøre ved at leje en feriebolig i Italien – særligt hvis I er flere eller en stor familie. Det er tit billigere end at bo på hotel og en hel del mere charmerende. I vil også have mere privatliv og mere plads til at nyde jeres ferie. Når du lejer en feriebolig, har du også dit eget køkken, og du kan dermed spare penge på at lave mad selv. Det kan være spændende at gøre, da du kan få mange spændende råvarer i Italien, og det behøver slet ikke at være besværligt. Tænk blot på frisk pasta, frisk fisk og skaldyr etc. Mange supermarkeder har også grøntsager, der er skåret ud, færdig pizzadej etc.

Godt med You Go

Når vi rejser, bruger vi altid you-go.dk. Her finder vi altid gode priser, og processen er kontrolleret og nem at gå til.

Tips og råd til feriehuse og ferieboliger i Italien

Vi har her nogle gode tips til, hvordan du får mest for dine penge, når du skal leje en feriebolig generelt:

 • Vælg en populær destination. Der vil være mere konkurrence på priserne. Populære destinationer for ferie i Italien er Sicilien, Piemonte, Toscana, Gardesøen, Veneto, Comosøen, Lombardiet, Ligurien, Umbrien, Sardinien og Marche. Hele Syditalien og Emilia Romagna er også populære destinationer for ferie i Italien.
 • Når du bruger et site som you-go.dk, er det nemt at sammenligne udbuddene på ferieboliger i Italien. Der er små ikoner, der viser dig alt lige fra afstand til strand, afstand til indkøb, restauranter, lufthavn, afstand til nærmeste større by, til golf, til pool, om det er tilladt at have kæledyr, om der er Wi-Fi, om der er parkering, vaskemaskine, opvaskemaskine, TV, grill etc.
 • Medbringer I et kæledyr, så sørg for at vide, om der er en vægtgrænse for jeres kæledyr. Dette er selvfølgelig ikke aktuelt, hvis det er en lille hund, men er det en større hund, er det værd at vide.
 • Betaling på you-go.dk foregår ved, at du reserverer, indbetaler et depositum, som er på 30% af lejeprisen, og dernæst betaler restbeløbet 6 uger inden ankomst.
 • Tjek, så du ved præcis, hvad der er inkluderet. Er der tale om højhastighed internet? Er der en limit på strøm og så betaling derudover etc. Er der en pool, så spørg om poolen er opvarmet.
 • Sørg for at vide, hvem du skal kontakte og hvordan – telefonnummer og e-mail – hvis for eksempel opvaskemaskinen går i stykker. Det er også vigtigt at vide, hvornår du kan forvente, sådanne problemer bliver håndteret. Går vandvarmeren for eksempel i stykker, er det ret træls at skulle tage kolde bade i en uge eller to.
 • Find også ud af, hvordan forholdene er vedrørende rengøring. Forventes det, at I gør rent, inden I rejser? Er det inkluderet i prisen? Er der et gebyr for rengøring, hvis I ikke gør rent selv og så videre.
 • Rejser I som familie, er det godt at vide, hvordan sengesituationen er, hvis nogle af børnene skal dele et værelse for eksempel. Se også på billeder fra hjemmet. Er det med hvide møbler og glas, er det måske ikke det bedste valg, hvis I har små børn.
 • Har I måske brug for at forkorte jeres ferie, et det vigtigt at vide, om I i så fald er berettiget til at få nogle af jeres penge tilbage.
 • Er der en speciel feriebolig, I har fået kig på, så husk at reservere tidligt. Især hvis der er tale om højtider.
 • Lejer du ikke gennem en portal som you-go.dk, kan det være en god ide at bruge en agent, så du sikrer dig, at alt er i orden.
 • Endelig så husk, at som så meget andet, får man hvad man betaler for. Er en feriebolig meget billig, er der måske en grund til det. Se godt på billederne af ferieboligen, så du ved, hvad det er, I går ind til. Det er ikke som med et hotelværelse, at I så bare kan rykke på et andet værelse, hvis I ikke kan lide det værelse, I har fået.

Og som rosinen i pølseenden skal jeg da lige nævne, at vores foretrukne rejsemål i Italien nok fortsat vil være Toscana – og du kan se hvorfor her: https://you-go.dk/omraade/toscana/

Har du andre gode råd til leje af feriebolig?