Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Fysioterapi og hovedpine

Det er nok snart sådan, at din bil selv kan finde vej ind til den klinik, sagde min nabo i går med et smil, da jeg endnu en gang havde indvilliget i at køre ham til fysioterapi - ⓘ - i Aalborg. Og det havde han såmænd nok ret i, for det var vist 12. Gang, vi sammen tog turen fra Hals, hvor vi bor, og ind til Aalborg.

Min nabo, Karl, er efterhånden en ældre herre, der ikke længere er i stand til selv at køre bil på forsvarlig vis. Vi har i mange år haft et virkeligt godt naboskab, og Karl har altid været hjælpsomheden selv, så jeg har det rigtig fint med at kunne hjælpe ham med transporten ind til Aalborg, og nu, da jeg selv er gået på pension, forsømmer jeg reelt ikke noget ved at bruge den tid, det tager.

Alderen trykker

Karl har i årevis været plaget af slidgigt, og det er hans praktiserende læge, der har henvist ham til at gå til behandling af slidgigt i Aalborg, og han har af Sygesikringen fået bevilget et forløb, der indebærer op til 16 behandlinger i alt. Men bevillingen omfatter ikke transport til behandlingerne, så det må Karl selv sørge for. Det er lige lovlig dyrt, hvis han skal tage en taxi, så det er derfor, jeg træder til, og Karl betaler mit brændstofforbrug, så jeg alt andet lige holdes økonomisk skadesløs.

Den klinik, hvor Karl går til sine behandlinger, kender jeg i øvrigt godt i forvejen. For nogle år siden havde min kone nemlig problemer med en tilbagevendende hovedpine, og jeg kunne mærke, at hun var plaget af myoser i nakken og skuldrene, så jeg forsøgte med at give hende massage.

Behandling af hovedpine

Men det hjalp ikke, så hun valgte på et tidspunkt at gå til sin læge. Han kunne selvfølgelig konstatere de samme myoser, som jeg havde mærket, så han henviste hende til behandling af hovedpine i Aalborg hos den samme fysioterapeut, som Karl nu frekventerer.

Det var i øvrigt noget af en sej omgang med min kones hovedpine den gang for tre-fire år siden, for det kneb for fysioterapeuten at få hendes hovedpine til at forsvinde. Hun fik en længere række behandlinger med massage og strækninger af nakkehvirvlerne, men hovedpinen forsvandt ikke helt.

Så var det, at fysioterapeuten nævnte, at hans klinik også tilbyder akupunktur i Aalborg, og han foreslog, at hun skulle prøve det. Hverken min kone eller jeg har nogensinde haft tiltro til den behandlingsform, som vi vist mere eller mindre opfatter som en slags humbug, men man er jo parat til næsten hvad som helst, når man er plaget af hyppig hovedpine.

Så min kone valgte at takke ja til akupunkturen, og heldigvis for det, for allerede efter tre behandlinger var hendes problemer med hovedpine forsvundet som dug for solen.

Den historie har jeg faktisk fortalt Karl, og han har også spurgt fysioterapeuten, om akupunktur måske kunne være en løsning på hans problemer med slidgigt. Men det afviser fysioterapeuten, og de mere traditionelle behandlinger, som Karl går, har da også hjulpet en hel del.