Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Livet reddet af cykelhjelm

Hvor ofte har du ikke hørt både børn og voksne sige, at de ikke gider ligne idioter på cykel – og derfor kører de uden cykelhjelm? Det er bare sådan, at cykelhjelme redder liv! Og i min optik er det også sådan, at der skal skelnes kraftigt mellem børn og voksne, når det handler om vigtigheden af en cykelhjelm. Sagen er jo, at børn ikke er i stand til at forstå konsekvenserne – men det er voksne. Og derfor ryster jeg ikke på hovedet på samme måde af voksne, der vælger at cykle uden hjelm, som jeg gør af de forældre, der lader deres børn gøre det.

Darwins naturlige udvælgelse

Når en voksen kører på cykel uden cykelhjelm, er det et bevidst valg på lige fod med at køre i bil uden sikkerhedssele. Sker ulykken, og folk dør, fordi de ikke bærer en cykelhjelm, er det en naturlig renselse af genpuljen. Præcist som når folk dør i trafikulykke ri biler - ⓘ -, fordi de ikke er spændt fast. Det er trist for de efterladte, men det er godt for den genetiske pulje.

Med børn og unge er det en helt anden sag! Her er der tale om et eksorbitant svigt fra forældrenes side, hvis de små ikke bærer en godkendt cykelhjelm, når de cykler.

Hvilken cykelhjelm er så bedst?

Der er mange cykelhjelme på det danske marked, og det kan være svært at gennemskue, hvad der er det bedste valg. Men heldigvis er der masser af rådgivning at hente ganske gratis fra dem, der virkelig ved noget om tingene.

Vi vil anbefale en artikel og videoguide fra den store cykelbutik Daniabikes.

Den kommer virkelig godt rundt om emnet og hele problemstillingen med “Hvilken cykelhjelm skal jeg vælge?

De fører udelukkende godkendte og anerkendte cykelhjelme, og priserne er bestemt ikke skræmmende. De har endda de professionelle cykelhjelme, som cykelryttere benytter – og de har de mest enkle og alligevel sikre cykelhjelme til hverdagsbrug.

Hovedet kan sjældent repareres

Brækkede arme og ben, hudafskrabninger og andet snavs – det kan repareres. Men en hovedskade kan yderst sjældent repareres, og rundt om i Danmark sidder der mange, der er endt som mere eller mindre savlende grøntsager efter et mindre styrt med cyklen. Og desværre findes disse også på kirkegårdene.

Er du voksen: Lad være at cykle uden – der er mennesker,d er holder af dig og har brug for dig.

Er du forælder: Sørg for, at dine børn aldrig cykler uden en cykelhjelm!