Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Hejse til byggeri

Det regner. Det er en kedelig dag. Jeg har været på arbejde. Det er en af de dage, hvor jeg har tidligt fri. Egentlig ville jeg gerne have været ude for at cykle en lang tur sammen med min bror. Men vi har aflyst det. Det er ikke så sjovt og hyggeligt i regnvejr. Lige nu sidder jeg så her i min lejlighed og kukkelurer. Jeg gider sådan set ikke at lave noget fornuftigt. Selvom jeg kunne godt kaste mig over et af de mange små projekter, jeg har planlagt.

Jeg sidder bare her og kigger over på byggepladsen ovre på den anden side af torvet. De er ved at bygge et stort, nyt boligkompleks. Der sker ikke så meget i dag. Givetvis fordi vejret er for dårligt.

Jeg kan se materialehejset

Jeg forsøger at tælle, hvor mange lejligheder der skal bygges. Det er ikke helt til at se endnu. Bygningen er stadig bare sådan et skelet af betonmure og gulve - ⓘ -. Jeg tæller etagerne: Syv etager. Håber ikke, at de bygger højere op. Jeg forsøger også at tælle skillevæggene og trapperne. Der er 3 trapper. Betyder det seks lejligheder på hver etage? Det er ikke helt til at sige. Jeg finder min kikkert frem. Ser på bygningen.

Jeg kan se et materialehejs. Det er sådan en stålkasse, der sidder på en løftemekanisme. Der er mursten og vinduesrammer i hejset. Jeg forsøger at stille min kikkert skarp. Hvor mange vinduesrammer er der? Jeg kan ikke helt se det. Men jeg synes at kunne se mindst 8 vinduesrammer. De er pakket ind i plastik. Regndråberne, der ligger på den, forplumrer ligesom det, jeg ser. Så god er min lille teaterkikkert heller ikke, må jeg indrømme. Jeg lægger min kikkert ind på plads. Gider ikke at studere skelettet til bygningen mere.

Sikkerhed på byggepladsen

Sætter mig ved mit hjemmekontor. Tænker, at jeg da kan betale nogle af de regninger, som jeg alligevel skal have betalt. Åbner for Google og skal lige til at taste min netbanks navn ind. Af en eller anden mystisk grund afledes min opmærksomhed. Jeg rejser - ⓘ - mig for at se, hvad der skete. Der lød et brag. Jeg kigger ud over torvet. Der er ikke noget usædvanligt. Kun et par mennesker med paraplyer. De er alle sammen vendt mod byggeriet og kigger op på det. Jeg kan se, at et af gulvene i etagen mellem 2. og 4. sal er faldet væk.

De skal vist leje et nyt hejs

Det har lagt sig i store, ituslåede plader på 2. sal. Nå, da. Ikke så godt for bygherren og entreprenøren. Byggesjusk. Gad vide, om de har en forsikring, der dækker sådan noget? Jeg lægger også mærke til, at noget af gulvet er faldet ned på materialehejset. Det ser faktisk ud, som om at løftemekanismen er blevet slået i stykker. Håber virkeligt, at de har en forsikring, der dækker den skade.

Jeg sætter mig tilbage til min pc. Åbner Google. Hvad koster et materialehejs egentlig? Jeg skriver ”Salg af materialehejs” i søgefeltet. Min nysgerrighed er vakt. Jeg finder ikke umiddelbart svar på mit spørgsmål. Men jeg kan da se, at der findes firmaer, der udlejer forskellige hejse.