Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Brug for en god låsesmed

Min veninde er ved at flytte fra sin kæreste. Eller det vil sige ekskæreste. De har slået op. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har en lille mistanke om, at min veninde bare blev træt af ham. Hun er et menneske, der har svært ved at binde sig. Jeg er faktisk det ene af tre mennesker, som hun virkeligt har haft et langt forhold til. Lidt mærkeligt. Sommetider tænker jeg lidt på hende som et af de mennesker, der bare forbruger andre, og som ikke tør komme tæt på andre. Måske er hun bange for forpligtigelser over for andre mennesker? Det er lidt mærkeligt. Men jeg holder af hende, og hun har ingen problemer med at fortælle mig om sine tanker og følelser.

Hun flytter ud

Nu er hun så ved at flytte ud. De har boet sammen i 2 år. Jeg kan godt huske, da hun mødte ham. Hun var så smækhamrende forelsket i ham. Det kunne bare ikke gå hurtigt nok for hende med at flytte ind hos ham. De flyttede sammen – og nu er det slut. Hun har fundet en bolig inde i Københavns indre by – faktisk er det på Nørrebro. Den ligger oppe lige under loftet i en gammel bygning. Det er en lejebolig, og den er minimal. Hun får lige akkurat et værelse, et minikøkken og et københavnerbadeværelse. Og hun skal betale en enorm husleje. Ok, hun har ikke økonomiske problemer, men kunne hun ikke have flyttet ind her hos mig i en måneds tid, så der var ro nok til at finde en bedre bolig? Jeg mener, der er jo mange lejligheder til salg. Hvorfor køber hun ikke sin egen? Hun kunne nemt finansiere en god bolig. Med den plads og de faciliteter hun har brug for. Jeg forsøgte at tale med hende om det. Men hun siger, at hun ikke vil eje en bolig. Hun vil ikke forpligtige sig. Ok, det er da i linje med alle de forhold til mennesker, hun har: Ingen forpligtigelser. Ingen løfter. Intet pres.

Jeg kender den bedste låsesmed

Hun har brugt hele weekenden på at flytte, og nu her søndag aften, har hun så lige ringet. Det første, hun sagde, var: ”Kender du en god låsesmed i København. Centrum?” Hun fortalte mig, at hun skal have skiftet låsen til hoveddøren. Jeg tænkte mig lidt om. Kom i tanke om en billig låsesmed ( https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ ), jeg havde fat i, dengang jeg smækkede mig ude for 3 måneder siden. Jeg fortalte hende, at jeg lige ville lede lidt og finde hans telefonnummer. Måske kan hun bruge ham. Det blev hun glad for.

Den nye bolig

Vi talte lidt om hendes nye bolig. Hun indrømmer, at den er lille. ”Men her bliver hyggeligt. Jeg mangler at få en potteplante eller to. Og et par billeder op. Men ellers, så skal det nok blive godt.” Jeg forstår hende ikke altid. Men det er jo det, der gør, at hun er spændende at tale med. Jeg løber igennem min liste over kontakter på telefonen. Finder telefonnummeret til låsesmeden og sender en SMS til hende. Hun kan selv ringe til ham i morgen og forhøre sig om, hvordan og hvorledes med udskiftning af låse.