Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Møder i København

Det er altid en fornøjelse at slå en sludder af med gode, gamle Svend, som jeg har kendt i mere end 20 år. Da jeg var en stor knægt, var han og hans familie naboer til os på den villavej i Gentofte, hvor vi boede. Svend var uddannet snedker, og netop i de år, da jeg lærte ham at kende, havde han for nylig startet sit eget firma med speciale i møbler til forskellige former for institutioner, skoler og ikke mindst mødelokaler.

Det var nemlig en tilfældig situation, der førte til, at Svend etablerede sin egen forretning. Han var under en arbejdsopgave faldet i snak med chefen for et firma, der udlejede en lang række mødelokaler i København: https://mbkkursuslokaler.dk/moedelokale/, og under den snak havde manden nævnt for Svend, at det faktisk var svært at finde nogle ordentlige møbler til den slags mødelokaler.

Sagen var, havde manden forklaret Svend, at hvis man skulle have møbler, der var tilstrækkeligt holdbare, så kunne man også være nogenlunde sikker på, at de i det mindste var i et klodset design, og man kunne i de fleste tilfælde også konstatere, at den slags solide stole - ⓘ - ikke var de mest komfortable at sidde på.

Og hvis det endelig lykkedes at finde noget, der kunne leve op til kravene om både soliditet, komfort og smukt design, så var priserne så urimeligt høje, at det nærmest skreg til himlen.

Den udmelding tyggede Svend lidt på, for han mente nu nok, at det måtte være muligt at finde møbler i en rimelig prisklasse, der kunne leve op til mandens ønsker. Derfor indledte han en jagt på de rigtige møbler blandt den række af mindre producenter, som han gennem sit arbejde som snedker havde kendskab til.

Det lykkedes ham også at finde frem til en lille, dansk møbelfabrik, der producerede kvalitetsmøbler til en nogenlunde fornuftig pris. Han forhandlede lidt med fabrikken og fik også gode priser, som det viste sig, at han kunne tjene pænt på som en slags grossist.

Svend valgte at sige sit job - ⓘ - i en snedkervirksomhed op for at kaste sig ud i livet som selvstændig. Han henvendte sig til direktøren for de mødelokaler, han havde snakket med, og præsenterede ham for et tilbud på borde og stole. Disse møbler faldt åbenbart i direktørens smag, for han valgte at udskifte alle møbler i samtlige mødelokaler, og derved var Svend sikret en virkelig god ordre som start på sin nye virksomhed.

Derefter gik det slag i slag, og i løbet af de følgende år fik Svend ordrebogen godt fyldt op med leverancer af møbler til en række forskellige konferencelokaler i København – ikke mindst på mange af de større hoteller, som tilbyder sine kunder den type faciliteter.

Svend har flere gange fortalt, hvordan han med tiden oparbejdede et solidt kendskab til de behov, der knytter sig til apteringen af den type lokaler, og i nogle tilfælde påtog Svend sig rollen som møbeldesigner, når der for eksempel var et specielt behov for en reol eller andet, der skulle passe ind i et specifikt lokale.