Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Vipper og balancerer

Stillesiddende arbejde

Blev du ramt af ledighed under det værste af corona-krisen? Har du fået omskoling, så du nu er parat til at træde ind på arbejdsmarkedet igen? Forhåbentligt ikke – men hvis nu, så forhåbentligt ja. Du har fået nogle nye kvalifikationer, som du kan bruges – og som der er efterspørgsel efter. Du har fået et job - ⓘ -. Det er bare ikke et job i byggebranchen, som du var vant til. Du var vant til at bevæge dig. Du var vant til at klatre op og ned af stilladser. Du vidste alt om sikkerhed - ⓘ - på en byggeplads. Nu skal du så til at designe københavnerbadeværelser, fordi du har fået bevis på, at du er designer. Du skal med andre ord ind i et jobunivers, som ikke just kræver den store fysisk udfoldelse. Det kræver mentalt arbejde. Og du er skræmt. Det er ikke helt, hvad du ønsker dig. Allerhelst vil du tilbage på byggepladsen. Men det kan ikke lade sig gøre. Hvad skal du så gøre, for at din fremtidige karriere ikke bliver ødelagt af bitterhed over ikke at få brugt kroppen?

Bevægelsesstol

Et godt forslag, som jeg tror, du først vil være lidt mistænksom overfor, er, at du sørger for, at du – eller din arbejdsgiver – får anskaffet en af de mange forskellige balancestole og vippestole, som findes på markedet. Du ved nemlig, at du skal bruge mange timer på et kontor. Hver dag. Og en vippestol kan hjælpe dig. På flere måder:

For det første – og måske er det den vigtigste grund til, at du skal anskaffe dig den – er, at den kan være et godt instrument til, at du holder dig i god fysisk form. Ved at sidde på en vippestol i stedet for i en almindelig kontorstol bliver din krop nemlig tvunget til at bevæge sig. Og selv om det lyder trættende, så er det en fordel, hvis muskulaturen bliver holdt i form.

Det mentale

For det andet kan den hjælpe dig mentalt. Det er nemlig sådan, at hvis du sidder på en vippestol, så bliver din hjerne tvunget til at danne hormoner, som du har brug for uden, at du ved det. Det vil i næste runde betyde, at din hjerne arbejder bedre. Du bliver med andre ord bedre til at koncentrere dig om opgaven. Måske sidder du med en opgave, der går ud på at få presset både toilet, brus og håndvask ind i et rum på bare 1 m2. Det er en svær opgave.

For det tredje: Vippestole er flotte. De kan fås i flere forskellige udgaver. Der er forskelle i, hvor højt eller lavt du kan indstille dem. Der kan være forskelle i sædets udformning. De fås med mange forskellige betræk. Og ja, kommer det dertil, hvor du skal vælge: Så er en vippestol slet ikke dyrere end en almindelig kontorstol.

Derfor: Tænk over det, når du nu står i en situation, hvor du skifter løbebane for din karriere. Det er ikke kun et spørgsmål om stil. Det er også et spørgsmål om dit velbefindende. Derfor: Overvej en vippestol. Billigt, men sundt for dig – og din fremtid.