Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

På udkig efter bil

Vi er på udkig efter en lækker bil. Den, vi har kig på, er godt nok brugt, men det virker, som om at sælgeren er reel nok. Det er en Alfa Romeo, som min bror længe har drømt om. Vi har besluttet at købe den sammen. Jeg ved godt, at min bror vil bruge bilen mere, end jeg vil. Jeg har ikke brug for en bil til daglig. Men jeg kan godt lide at køre lange ture i weekenderne. Jeg har mange venner i hele landet, så det vil være fedt at kunne køre fx op til Aalborg og se vennerne deroppe. I stedet for at skulle bruge tog, eller bus.

Vi har en aftale

Vi har derfor lavet en aftale om, at jeg har førsteret til at bruge bilen i weekenderne, hvis jeg skal noget. Han har så førsteret til bilen alle de andre dage. Så længe vi kan overholde den aftale, skulle vi ikke løbe ind i problemer.
Vi er sådan set parate til at købe bilen, men heldigvis, så ved min bror mere om biler - ⓘ -, end jeg gør. (Jeg kører dem bare.)

Han har lige fortalt mig, at han har været inde på et site, hvor han så, at man bør tjekke en bils kilometertal, inden man køber den. Det samme site har også en service - ⓘ -, hvor man kan se restgæld i biler.

Hvordan tjekker man via nummerplade?

”Hvordan fandt du det site?” Han sagde, at han bare havde søgt på ”tjek kilometertal på brugt bil”, og så fandt han sitet. Det er virkelig en stor hjælp, at der findes den slags sites. ”Der er jo flere og flere, som snyder ved at ’fikse’ kilometertallet i bilen.” Jeg fortæller ham, at jeg synes, at han lige skal tjekke kilometertallet for den bil, vi har kig på.

”Og brug, også den der ”restgæld i bil service” de har.” Det gjorde han. Og bagefter ringede han mig op og sagde, at det ser fint ud med bilen.