Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Kontorrengøring omkring Aarhus

cartoon, cleaning, comic characters

Nu har du arbejdet indenfor rengøringsbranchen i næsten 35 år. Dit firma har overlevet. Du er faktisk ret stolt. Det er dog på tide, at du overdrager firmaet til dine børn. De skal drive det videre – og ud på nye eventyr. Heldigvis er der ikke nogen som helst indvendinger fra dem imod det. Du kan godt huske, hvordan du startede din lille virksomhed: Som altid, der var lidt held med i det hele. Du havde lige fundet ud af, at du kan det der med at sælge dig selv til den højestbydende. Og da der var brug for rengøring nede på strandhotellet, ja, så tilbød du også den service. Ikke kun catering til store frokoster.

Hårdt arbejde

Det var hårdt. Men det gav pote. Du kunne åbne dit eget rengøringsfirma i løbet af få måneder. Det krævede nogle investeringer: En lille varevogn, hvori du kunne have rengøringsmidler opbevaret. Et par spande, nogle mopper, et par klude og en stor portion knofedt. Du kom i gang. Du kom godt fra start. Faget som kok blev lagt på is. Det var nemmere at tale om firmarengøring med de store virksomhedsejere i logen. De gad ikke at tage imod tilbud, der indeholdt sild i gele på menuen!
Din virksomhed voksede.

Du ansatte kvinder og mænd, der gerne ville tjene lidt ekstra til familiens husholdning i deres fritid. Så det var noget med ansættelseskontrakter, der forudsagde alt om deltid, arbejdsulykker og den slags. Det var ikke så nemt. Heldigvis havde du en god advokat - ⓘ -, som hjalp dig med alt det der. Loven blev overholdt. Du byggede firmaet op. Stille og roligt – dog med perioder, hvor der var rigtigt meget arbejde.

Journalisters nyfigenhed

Det var i en af de der perioder, at du løb ind i problemer. En eller anden snusende journalist havde opdaget, at du ansatte folk på deltid. Det blev han – eller hun? – forarget over. Der kom derfor en række onde artikler i de lokale medier og aviser. Du blev nødt til at afskedige personale – og dit hjerte blødte. De havde jo selv spurgt efter deltidsarbejde. Som husmor, mor til tre børn og hustru til en landmand er det ikke muligt at tage fuldtidsarbejde. Der er for meget at lave. Havde journalisten forståelse for det? Slet ikke. Så der blev skrevet om din virksomhed – med onde ord.

Kontrakter på kontorrengøring også i Risskov

Du overlevede dog den storm og fik flere og flere kontrakter på kontorrengøring inde i byens centrum. Dette gav dig mulighed for også at ansætte folk på fuldtid. Og det fik du så en anden journalist til at skrive om i de lokale medier. Dit rygte vendte sig. Fra at være en ond businessmand, blev du til den loyale virksomhedsejer, der sætter det lokale samfund - ⓘ - i fokus. Fint. Og ja, der er måske lidt sandhed i begge sider af din historie.

Men faktum er, at nu skal du pensioneres. Dit rengøringsfirma vil blive ført videre af dine børn. Og de har forståelse for, hvad det vil sige at tilbyde rengøringsservice i et lille samfund. De har boet her hele deres liv. De kender alt til behovene for rengøringsservice i Risskov, Brande, Højbjerg og faktisk også Aarhus.