Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Grej til selvpleje

woman in white bathtub holding clear drinking glass

Er der noget i vejen for, at du træner til den der ironman konkurrence i din fritid? I princippet er der ikke noget galt i det. Men det kan faktisk blive lidt farligt for dig. Ironman konkurrencer er meget krævende. Og da din træner godt ved, at det er dit mål at deltage, så skal du ikke bare ignorere ham, når han siger, at du slet ikke er klar endnu. Du skal løbe, svømme og cykle. Det er tre forskellige sportsgrene. Hver sportsgren belaster forskellige muskelsæt i din krop. Så lyt til din træner. Han har erfaringerne. Både de gode og de dårlige. Han vil helst skåne dig fra de dårlige erfaringer. Det må du altså bare stole - ⓘ - på, når han fortæller dig det.

Undgå skader

I skal undgå sportsskader. Du skal træne hele kroppen. Og der er perioder, hvor du træner en del mere end en anden del. Derfor skal du ikke tage initiativ til selvtræning, hvis vi kan sige det sådan. Du skal lytte til din træner. Du skal ikke investere i hjælpemidler til restitution af muskler, der kun midlertidigt bliver brugt. Og som oftest bliver brugt forkert!

Hjælpemidlerne er ikke forkerte at bruge. Du skal bare lære at bruge dem rigtigt. Og så skal du virkeligt ville din sport, inden du investerer i dem. Nogle af dem koster mange penge - ⓘ -. Andre koster ikke så meget.

En pistol til massage

Køb en massagepistol som kan være et hjælpemiddel til restituering af din krop, fordi den kan give dig dybtgående massage. Du skal bare sikre dig, at den massagepistol, som du køber, kan give den form for massage. Du kan finde mange billige massagepistoler på markedet. Men sørg for, at du køber en af god kvalitet, som kan holde i mange år.

Infrarøde tæpper (saunatæpper)

Et saunatæppe med infrarød varme kan hjælpe din krop til at komme af med smerterne efter en hård dags træning. Du skal bare sørge for, at du bruger tæppet rigtigt – og ikke misbruger det, fordi det faktisk også kan give dig en stærk følelse af velvære. Et saunatæppe kræver, at du holder din væskebalance. Hvis du ikke gør det, så kan du risikere at blive dehydreret – og du har set, hvad dehydrering kan medføre. Det er ikke sjovt. Det er faktisk dødsensfarligt.

Du har også den mulighed, at du kan anvende Recovery Boots. De kan hjælpe de ømme benmuskler til at komme sig over hård træning – uanset om vi taler om svømning, løb eller cykling. De hjælper benenes muskler til hurtigere at udskille de affaldsstoffer, som træningen skaber. De hjælper nemlig med at få godt gang i blodcirkulationen. Ligesom saunatæppet gør. Det eneste, der er forskellen, er, at de kun er gearet til benene. Saunatæppet tager hånd om hele kroppen.

Alle tre hjælpemidler, som jeg lige har nævnt, sigter på smertelindring. Og det skal du være opmærksom på. Træning betyder smerter i større eller mindre grad. Kan du lindre smerterne med hjælpemidlerne, så er det ok. Men kan du ikke, så får du problemer, fordi så kan der udvikles sportsskader, som du helst ikke skal døje med. Er du med?