Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Hvem kan polere vinduer?

Der er ingen vej udenom. Jeg er simpelthen nødt til at få ryddet op her i huset. Det flyder med tøj i alle rummene. Her er et ualmindeligt stort antal tallerkner og dertilhørende bestik, som skriger på at komme i opvaskemaskinen. Her er fedtede fingre på spejlet i badeværelset. Jeg tør slet ikke tale om fedtede fingeraftryk på vinduerne. Støvet ligger i centimetertykt lag på reolen og tv’et.
Det går virkeligt ikke længere. Jeg må tage mig sammen og bruge en dag på at få gjort ordentligt rent. Jeg hader det. Og det er derfor, at jeg ender i den her situation hver gang.

Jeg er ikke doven

Nej, jeg er ikke doven, jeg har bare alt for travlt til at passe på mig selv og mit hus. Jeg tror, jeg kan se det hver morgen, når jeg kigger på mig selv i spejlet (som er fyldt med fedtede fingeraftryk.)

Mit job kræver, at jeg er på, hele døgnet i 5 dage. Når jeg så har fri i de efterfølgende 4 dage, så er jeg bare for træt til at sørge for alt andet. Jeg kan lige overkomme, at min uniform er ren, og at jeg får spist og hvilet ud. Men det er så det. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har redt min seng - ⓘ -, så den ser lækker ud at hoppe i, når jeg kommer hjem.

Jeg har ret til 14 dages ferie - ⓘ - ud over den 5 ugers periode, som firmaet giver mig. Jeg har med andre ord 7 ugers ferie om året. Så måske er det på tide, at jeg river 5 arbejdsdage ud af kalenderen, tager ferie og sørger for, at jeg kommer på ret køl igen? Jeg kan nemlig se, at det ikke er godt her i huset. Skodderne er som regel lukket, for så jeg lægger ikke mærke til, hvor beskidte vinduerne er blevet. Jeg lægger heller ikke mærke til, hvor støvet her er. På grund af mørket.

I virkeligheden er jeg et glad menneske, men jobbet har fået mig ind på et sidespor, som jeg skal væk fra. Jeg skal have gjort rent. Jeg skal have frisk luft. Jeg skal motionere i stedet for at sidde her og have selvmedlidenhed.

God vinduespudser i København?

Jeg skal finde et firma, som kan sørge for, at her bliver gjort rent. Jeg gør det jo ikke selv. Jeg er for træt. Jeg skal finde en vinduespudser i København, som kan komme og fjerne snavset indvendigt og uden på vinduerne her.

Panikken begynder at tage godt fat i mig. Hvor finder jeg en vinduespudser? Hvem kan hjælpe mig?
Jeg går på internettet og skriver ”vinduespudser København og rengøring”. Det gav en masse resultater. Hvilket firma, skal jeg nu vælge?

Nej. Det bliver for meget for mig. Jeg kan ikke bruge min fritid på at undersøge, hvilke rengøringsfirmaer der er gode eller ikke gode. Jeg stoler heller ikke helt på trustpilot. Jeg ringer bare til det første firma, som kan klare både vinduespudsning og rengøring. Så må jeg bare betale mig fra at få fred og ro.