Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Rådgivende ingeniør?

Kender du det med, at du i årevis har kendt til en faglig betegnelse uden at have den absolutte viden om, hvad den betyder? Hvis du er, som jeg er, irriterer den slags dig. Og sådan har jeg haft det i nærmest årtier med begrebet “rådgivende ingeniør”. Jeg har kendt udtrykket, og jeg har haft en lettere luftig forståelse af, hvad det egentlig betyder. Men efter at have stødt på begrebet igen forleden, satte jeg mig for at finde ud af det én gang for alle.

Rådgivende ingeniør

Jeg fandt først denne definition:

Det, som er grundlaget for rådgivende ingeniørers arbejde, er, at den rådgivende er uvildig og uafhængig af andre interesser end det projekt, han arbejder med. En rådgivende ingeniør kan altså ikke have en fast aftale med for eksempel en vinduesproducent.

OK – det giver mening. Det er det uvildige, det handler om. Altså en fagperson med absolut viden om et felt, der kan og vil rådgive uden skelen til et særligt produkt, aftaler med leverandører etc. Det er til at forholde sig til.

Et ganske dækkende eksempel på et firma, der leverer tjenesten “Rådgivende ingeniører” må være firmaet Proeng. De arbejder indenfor ganske mange felter, må man sige:

Food & Biotek

Læs mere om vores erfaringer med sanitære og sterile proces anlæg

Industri

Pumper, instrumentering og ventiler er elementer i løsningerne til proces anlæg

Olie & Gas

Læs mere om hvilke opgaver vi løser inden for off shore samt raffinaderier

Maskinværksted

Fremstiller du beholderen men har brug for hjælp til dimensionering og konstruktion?

Teknisk Sikkerhed - ⓘ -

Har du brug for hjælp til Risiko vurdering af Proces anlæg, CE-mærkning af maskiner & fabriksanlæg eller vil du vide mere om ATEX?

Så er den sag opklaret

Så fik jeg da styr på det. Og det kan godt være, du finder det mærkeligt, men når først jeg har fået sådan et spørgsmål ind i hovedet, er det ikke til at slippe det igen, før jeg har fundet svarene. Kender du det?