Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Konference i København

Min lokale strikkeklub er ved at vokse sig stor. Vi ser, fx at der kommer flere og flere mænd til. Det er faktisk, sådan at ca. 30% af alle medlemmerne i dag er mænd. Det er sjovt. Det er sikkert også en ny trend. Ingen ved, om de bliver. Vi er nogle damer her, som har været trofaste medlemmer i mange år. Og vi byder hjertens gerne det mandlige selskab velkommen. Det er inspirerende at få mændenes fortolkning af farver og teksturer, man kan strikke ind. Ja, det synes jeg.

Ene hane

Det må ikke have været nemt for den første mand, som blev medlem i vores klub. Her sad han – ene hane i kurven – og kæmpede med at lave perlestrik. Han kunne jo se vores færdigheder og var lidt benovet over den hastighed, nogle af os kan strikke i. Men han kom hurtigt efter det og med lidt tips og tricks fra vores side, fik han hurtigt lært at lave perlestrik. Han har været medlem i 2 år nu og kommer troligt til hvert eneste møde, vi har. Han laver nogle vidunderlige designs og har faktisk inspireret mig personligt til at prøve nye farvekombinationer.

Nu skal vi holde et event

Vi har – fordi vi nu har så mange mandlige medlemmer – besluttet os for at lave et lille event, som skal sigte på, at vi får flere medlemmer. Både mænd og kvinder. Det event skal fokusere på at vise, at det er helt ok, at mænd strikker, og at de kan selv. Uden at – mødrene – fortæller dem, hvordan det skal gøres. Vi vil lave en lille udstilling med værker, som vores nyeste medlemmer har lavet, og så vil vi bede dem om at fortælle om, hvad de oplever, når de strikker. De skal fortælle om, hvordan de kom i gang med at strikke. Og, de skal give gode råd og opmuntring til mulige, nye medlemmer.

Derfor er jeg nu ved at lede efter et godt sted, hvor vi kan lave udstillingen og samtidigt have nogle, workshops, hvor folk kan komme og prøve at lære forskellige strikketeknikker. Selv skal jeg lave en workshop om, hvordan dobbeltstrik kan bruges.

Brug for konferencelokaler

Jeg har spurgt forskellige, små gallerier, om vi kan bruge deres lokaler. Det er bare for dyrt. Vi kan jo ikke bede om, at folk skal betale mange penge i entré for at se værkerne. I går fik jeg så den idé, at jeg ville søge på ”konferencelokaler København”, fordi jeg tænkte, at der vil være mulighed for at lave workshops og udstilling i samme lokale.

Og jeg var faktisk heldig. Jeg fandt nogle lokaler, som er super: Ikke for store og kedelige, men med alle faciliteter vi har brug for: Mobile vægge, som vi kan lave fotoudstilling på. Tilladelse til at sætte giner med værker op, og så alt det der udstyr som man også gerne vil bruge, når man måske vil fortælle om, hvordan man udvikler et mønster. Og så tilbyder de også, at vi får kaffe, frugt og småkager stillet til rådighed i de dage, hvor vores event varer.