Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Elektroniske målere

woman wearing black collared jacket

I er lige flyttet ud i kolonihaven. Der er dejligt. Huset er lille, men I har fået det renoveret, så der både er godt isoleret og godt indeklima. Og jo, I er nødt til at opholde jer indendørs alle de der regnvejrsdage, der vil komme. Lige nu er vejret - ⓘ - dog skønt. I kan sidde udenfor på den lille terrasse. Og det er her, at alle planerne bliver lagt. Det er også herfra, at planerne bliver realiseret. Lige nu sidder I med hver sin drink ude på den lille terrasse. Planerne går ud på, at I skal have anlagt en køkkenhave. Og det er et projekt, som er nemt for dig – selv om du er doven.

Lasermåler klarer det på afstand

Faktisk så doven, at du ikke gider at rejse dig op for at få målt op og lavet usynlige linjer. Nej, du kan sidde der med din GT i fred og ro og bare bruge den der nye afstandsmåler med laser, som du fik af din søn til din fødselsdag. Det er ikke så svært at måle området op, netop fordi du har udsigt over hele haven fra terrassen. Det er en elektronisk afstandsmåler, du fik. Så du kan bare pege den hen imod det højbed, som din viv byggede sidste år, og så får du et helt præcist mål for, hvor lang rækken med ærter bliver.

Og du kan såmænd bare tegne hele køkkenhaven op på et stykke papir – med mål – uden. at du behøver at røre dig. Praktisk, ikke? Jo. Praktisk og effektivt. Du har nemlig ikke alt det der bøvl med at rende rundt med en snor og et målebånd. Du bliver gladere og gladere for afstandsmåleren. Lidt i takt med hvor mange GT’s, du får serveret. Det står din hustru for. Og hun morer sig. Du vrøvler lidt. Men der kommer faktisk en god plan for køkkenhaven ud af dine målinger med afstandsmåleren.

Måling af fugtighed

På et tidspunkt bliver du dog søvnig. Du går derfor ind i seng - ⓘ - og kan mærke, at der lidt fugtigt inde i det lille hus. Det irriterer dig. Kan det være noget med et vandrør, der er sprængt? Du er ikke helt i stand til at vurdere det. Men du er i stand til at finde din fugtmåler frem og lægge den på køkkenbordet, inden du falder i søvn på sofaen. Din hustru lægger et tæppe over dig. Du kan mærke, at hun elsker dig. Du smiler i søvne. Heldigvis får du lov til at sove i fred og ro. I morgen kan du så undersøge, hvorfor du kunne lugte mug og fugt i huset. Lige nu gider du ikke.

Fantastisk dag

Det har været en vidunderlig eftermiddag og aften med et godt projekt, der handler om køkkenhave, nye kartofler, friske ærter og jordbær. Så lige nu handler det om at få alle de der GT’s ud af systemet, så du kan læse, hvad din fugtighedsmåler fortæller dig i morgen. Uden at du skal føle dig nødsaget til at dobbelttjekke – eller få en blikkenslager på besøg. Det kan jo godt være, at det bare er din fantasi, der fortalte dig om fugt i huset.