Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Samlelån redder Karen

Vores datter Karen har et meget hektisk liv lige for tiden. Hun er nemlig blevet tilbudt at overtage den frisørsalon, hvor hun har arbejdet de seneste fem år, og hvor hun for øvrigt også blev udlært som damefrisør. Hendes arbejdsgiver er ganske vist endnu et stykke fra pensionsalderen, men hun føler sig fysisk slidt af de mange års arbejde som frisør, så nu ønsker hun at stoppe sin aktive karriere og afhænde forretningen.

Karen er både glad og stolt over at have fået tilbudt frisørsalonen. Men hun ved også, at det bliver et hårdt slid i de første år, for hun skal sørge for en stor omsætning for at kunne klare de lån, hun er nødt til at optage for at kunne købe forretningen og varelageret. Salonen drives i lejede lokaler, så den største post i forbindelse med overtagelsen af naturligvis den royalty, som den hidtidige ejer skal have.

Finansiering?

I kraft af min økonomiske uddannelse har Karen ret naturligt bedt mig om hjælp med at finde frem til den bedst mulige finansiering. Det er nemlig ikke nødvendigt at vurdere ret meget på, om det overhovedet er en god forretning at overtage salonen. Det er det nemlig, fordi den hidtidige ejer har valgt at sælge til en pris, der er temmelig gunstig i forhold til forretningens omsætning og det afkast, den har givet sin ejer de senere år.

For et par dage siden var Karen på besøg i den bank, hun bruger som privatperson, og banken har nu sendt hende et forslag til finansiering af købet af salonen. Det forslag har jeg kigget på, men jeg må indrømme, at jeg ikke er vildt begejstret for det. Jeg tror ganske enkelt, at det vil være muligt at få et bedre tilbud med en lidt lavere forrentning, så jeg har opfordret Karen til at kontakte andre banker også.

Når man skal låne penge - ⓘ -, er det nemlig vigtigt at se sig godt for. I det her tilfælde er der set fra långiverens side tale om en meget sund forretning, fordi regnskaberne klart viser, at investeringen er gunstigt lav i forhold til omsætning og afkast. Jeg havde på forhånd opstillet et budget for Karen, og der var på ingen måde tale om et skønmaleri, hvorfor hendes bank da heller ikke gjorde indvendinger mod budgettet.

Renter i banken

Selv betragter jeg det sådan, at en given banks långivning til netop denne handel indebærer en meget lav risiko for banken, og det bør afspejle sig i det renteniveau, banken tilbyder.

Jeg har foreslået Karen, at hun forsøger at få et samlelån, så hun får sit nuværende billån lagt sammen med det nye lån. På den måde kan hun klare en større månedlig ydelse på lånet, og det bør jo også få en bank til at gå med til en lidt lavere rente.

Du kan læse mere om samlelån her: https://trygt.dk/privatlaan-og-samlelaan

Karen har taget min råd til sig, og i de kommende dage skal hun have møde med yderligere to forskellige banker i forsøget på at få så gunstige lånebetingelser som muligt. De to møder venter vi nu spændt på.