Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Skrivemaskinernes tid

Dengang jeg startede på universitetet, skrev vi stadigvæk på skrivemaskiner! Ja, det gjorde vi altså – og de af os, som havde en elektrisk skrivemaskine, blev anset for at være nogle heldige asener. Efterhånden som jeg kom igennem studiet og nåede frem til at skulle skrive speciale til min masters, havde vi alle sammen på holdet fået adgang til pc’ere. Vi havde ikke selv råd til sådan en. Som du ved, som studerende - ⓘ - er man ikke rig. Men universitetet stillede dem til rådighed. Så vi var nødt til at booke Pc-tid. De var i døgndrift.

Blækpatroner

Vi havde en fælles printer – 20 studerende skulle deles om 1 printer. Det var ikke særligt heldigt. Stod man der kl. 4 om morgenen og skulle printe et kapitel til specialet ud, og der ikke var blæk i printeren, så var man virkeligt på den. Blækpatroner kunne man ikke lige finde kl. 4:00 en onsdag morgen. Og en forelæsning ventede kl. 9:00 samme dag. Panik og irritation. Jeg var nødt til at gå op til administrationen for at få printet mit kapitel ud, så jeg kunne komme videre.
Så vær du glad for, at du i dag har mulighed for at aflevere opgaven via e-mail.

Kontorforsyninger sælger godt

Og, ja, jeg vil ikke moralisere, men vær taknemlig for, at dine forældre kan give et tilskud til din lap top. Den er et nødvendigt værktøj i dag. Men det har den ikke været altid. Faktisk ikke i særligt lang tid.
I dag har du mulighed for at printe ud via en cloud, så din opgave ligger klar til dig, når du kommer hjem efter skoletid. Du skal bare sørge for, at du finder en webshop i nichen for kontorforsyning, så kan du bestille printerpatronerne, du har brug for online.

Jeg ved godt, at det er en selvfølge i dag. Jeg siger bare, at jeg synes, at du skal vide, at sådan har det ikke altid været.