Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Den snigende stress

Flere og flere mennesker i Danmark bliver sygemeldt på grund af stress. Endnu flere mennesker siger selv, at de har stress. Og ja, hverdagen - ⓘ - kan være meget stressende. Men der er en forskel på at have travlt og så at have stress. Stress er nemlig fysiologisk. Man bliver simpelthen syg. Kroppen fortæller, at nu er det nok. Man kan mærke det. Og hvis man ikke selv kan mærke det, så kan de mennesker, man er sammen med mærke det.

Travlhed eller stress?

Travlhed, derimod, er en overbevisning. Det er med andre ord noget psykologisk. Men forbliver idéen om, at man har travlt, så kan den udvikle sig til stress.

Det kan være meget svært at kende forskel på travlhed og stress. Og det er nok derfor, at rigtigt mange mennesker siger, at de er stressede, selvom de i virkeligheden ikke lider af det. Grænsen mellem travlhed og stress er hårfin og varierer fra menneske til menneske. Nogle mennesker kan tåle at have travlt i længere tid end andre.

Stresscoaching

Derfor er det et sundhedstegn, hvis du henvender dig til en specialist i stresscoaching, når du ikke helt kan overskue tingene. Han eller hun kan nemlig hjælpe dig med komme af med stress. Eller endnu bedre, hun kan også hjælpe dig med at forebygge stress. Det er en anden måde at fortælle dig, at din livskvalitet ikke behøver at blive præget af stress, før end du får det godt igen.

Der er ofte flere faktorer, som spiller ind, når vi får stress: Det kan være travlhed på arbejdspladsen i kombination med udfordringer i privatlivet. Det kan tænkes, at du fx går og bekymrer dig over privatøkonomien, fordi I er blevet ramt af en ekstra stor og uforudset udgift. Den bekymring kan så skubbe til din daglige rutine både derhjemme og på arbejdet. Og så kan stress opstå.

Mere information og viden: https://lifeconsulting.dk/