Automatiske vandhaner

0

I sidste måned fik vi skiftet alle armaturer ved håndvaskene på den skole, hvor jeg er pedel. Baggrunden for udskiftningen var først og fremmest, at det var tiltrængt, men mens vi planlagde arbejdet, som blev udført af professionelle, fik en af lærerne den ide, at vi skulle undersøge, hvad det ville koste ekstra at montere de nye, automatiske vandhaner, som selv åbner for vandet, når man holder hænderne ind under tuden. Og der findes jo i dag et helt sindssygt stort udvalg i i håndvaskarmaturer, man kan vælge fra!

Hendes tanke var, at det ville højne hygiejnen på flere måder. Dels skulle eleverne så ikke længere berøre hanerne med snavsede hænder, dels vil det nok for mange børn være ekstra spændende med den automatik, så nogle af de unger, der springer over håndvasken efter et toiletbesøg, måske kunne vænne sig til at vaske hænder hver gang.

Det vvs firma, som vi havde udset os til at udføre arbejdet, kom derfor med et tilbud på både almindelige, manuelle vandhaner og et andet på de automatiske. Vi blev noget overraskede over, hvor stor prisforskellen var, så jeg valgte at bruge lidt tid ved computeren til at søge efter vvs online med det formål eventuelt at kunne købe de automatiske haner billigere.

Det fik jeg ikke noget ud af, for det tilbud, vi havde fået fra firmaet, matchede fint de priser, jeg kunne finde på nettet, men ved at grave dybt i budgetterne fandt skolens bestyrelse alligevel pengene til de automatiske vandhaner.

Nu er de monteret, og børnene er glade for dem, så vi kan konstatere, at flere husker at vaske hænder.

LED skal vi også have

Da jeg fandt ud af, hvor det reelt er billigst og bedst at købe VVS udstyr, blev jeg glædeligt overrasket over, at samme sted også forhandler belysning. Lys er vigtigt, og med de priser, vi har på el, er det også afgørende, at det er elbesparende lys, vi bruger.

Heldigvis er udviklingen gået stærkt, så jeg er helt tryg ved at bestille de lækre LED Downlight her.

Hvad gør I hjemme hos jer med belysning på badeværelset?