Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Ure sælges online i dag

Jamen, hvad vil du så lave, spurgte jeg en af mine bekendte, Erland, da han forleden fortalte, at han havde valgt at lukke sin forretning og stoppe med at være urmager og sælge ure af enhver type i sin butik. Erland sagde, at han var dødtræt af at sidde hver dag og sætte nye batterier i hr. og fru Jensens armbåndsure. Det er langt sjovere at sælge ure, men det er efterhånden blevet sådan, at det hører til sjældenhederne, at nogen kommer ind i min forretning for at købe et ur, fortalte han.

Webshops er stedet i dag

Baggrunden for det manglende salg af nye ure var Erland slet ikke i tvivl om. Det skyldes ganske enkelt, at så mange mennesker lægger en stor del af deres indkøb over i diverse webshops, og jeg kan fortælle dig, at der sælges flere ure online i vore dage, end der sælges i de fysiske butikker, betroede Erland mig.

Han var tilsyneladende ikke bitter over den udvikling - ⓘ -, som mere eller mindre har undermineret hans forretning, for han er realistisk nok til at indse, at det ikke nytter noget at kæmpe imod en sådan udvikling.

Og nu springer han også selv på den vogn, for Erland fortalte, at han havde taget de indledende skridt til at etablere sin egen webshop med både ure og smykker. Ganske vist, fortsatte han, forstår jeg ikke, at nogen kan finde på at købe smykker online, for jeg synes da, at kvinder skal se deres nye smykker på sig selv, før de vælger at købe. Men det er åbenbart ikke alle, der ser sådan på det, for der handles også masser af smykker i diverse netbutikker, sagde Erland.

Smyker hører nettet til

Og det måtte jeg give ham ret i, for da jeg skulle give min kone en ny armlænke i julegave sidste år, købte jeg faktisk også lænken i en netbutik. Jeg havde dog også den fordel, at min kone selv havde skrevet navnet på mærket og modellen på sin ønskeseddel, så da jeg fandt ud af, at jeg kunne købe den rigtige armlænke billigere på nettet end hos guldsmeden her i byen, betænke jeg mig selvfølgelig ikke på at handle på nettet. Og da det var denne smykkebutik online, var jeg helt tryg: https://www.plaza.dk/smykker.html

Erland fortalte, at han i sin kommende netbutik vil satse på ure af høj kvalitet, og han havde allerede nu været i kontakt med firmaet Patek Philippe om at få deres eftertragtede ure med i sit sortiment.

Ideen er, fortsatte Erland, at min nye webshop skal skille sig ud fra mængden. Der er i forvejen rigeligt med tilbud på billige ure online, og den konkurrence har jeg ikke lyst til at kaste mig ud i. Jeg tror, der er meget mere fremtid i at sælge de dyre mærkevarer, for her er tale om ure i modeller, som køberne udmærket kender i forvejen, så de ikke har behov for at stå med varen i hånden, før de beslutter sig. Og så er der jo ingen tvivl om, at jeg i en netbutik kan klare mig med en mindre avance end den, de fysiske butikker er nødt til at kalkulere med, forklarede Erland.