The Tudors og London

0

Måske har du som jeg set The Tudors på Showtime? Det er en serie om Kong Henry VIII, som regerede i England i næsten 40 år – nærmere betegnet fra 1509 – 1547. Serien er fantastisk velspillet, og så er den et stykke historie uden lige. Her følger du blandt andet Kong Henrys forhold til Catherine of Aragon og Anne Boleyn, som ender med at blive halshugget. Du følger også venskabet med Charles Brandon, som var Duke of Suffolk. Har du ikke set serien, kan den varmt anbefales.

Weekend i London billigt

Nu er det så sådan, at jeg har en lang weekend, hvor jeg gerne vil ud at rejse. Jeg var så heldig at finde nogle billige flybilletter til London på rejsepriser.dk: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/storbritannien/london/ , så nu skal jeg så i gang med at planlægge min lille weekendtur.

Jeg fandt ud af, at man faktisk kan besøge flere af de steder, man kender fra serien.

Man kan starte i the Tower of London, som tidligere var en bolig for de royale. Henry omdannede det til et fængsel for dødsdømte. Hans anden kone Anne Boleyn var henrettet her i 1536. Besøgende kan her bl.a. se kronjuvelerne.

Så er der the Banqueting House, hvor du kan blive vist rundt i kongens bolig, køkken etc. I Discover Greenwich visitor center kan du prøve en Tudors rustning.

Syon House er, hvor Henrys femte kone Catherine Howard blev henvist til, inden hun blev henrettet året efter.

Hever Castle er et meget idyllisk slot, som engang var hjem for Boleyn familein og Anne Boleyns barndomshjem. Henry gav senere dette slot til Anne of Cleves. Slottet blev bygget i 1454.

Hampton Court Palace er nok den mest kendte Tudor bygning. Den blev bygget af Cardinal Wolsey, og er i dag dronningens weekendhjem.

Her skulle der være nok at tage af for en lang skøn weekend i The Tudors tegn!

Næste forår vil jeg så en tur til Berlin og se nogle af de steder, jeg har set i serien Homeland, som jeg elsker. Og man kan jo flyve til Berlin for under 300 kroner!