Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Den gamle boligmasse

Når det handler om energiforbruget til opvarmning i Danmark, er de fleste af os nok tilbøjelige til at fokusere på det umiddelbare: Prisen for at varme sit hus eller bolig op om vinteren. Og den ER høj i Danmark grundet de enorme afgifter, der jo slår verdensrekord. Men mange glemmer at tænke på, at en nedbringelse af varmeregningen også har stærkt positive miljømæssige konsekvenser, eftersom et mindre forbrug af energi giver en ditto besparelse på miljøbelastningen. At de ekstreme afgifter har en effekt på ønskerne om for eksempel efterisolering er der vist ingen tvivl om. Det mærkes hos specialister i isolering - ⓘ - som du kan finde her: https://bedste-varmepumpe.dk/isolering/

Mange former for isolering hjælper

Bor man i et ældre hus, kan der være tale om efterisolering af lofter, hulmursisolering, skunkisolering og gulvisolering som de mest populære former. Du kan se en glimrende oversigt over de forskellige typer af isoleringsopgaver, der typisk udføres i en bolig her: https://www.viking-isolering.dk/vi-tilbyder/

Det er vigtigt at pointere, at der ikke findes nogen gyldne regler for, hvad der er bedst. Det afhænger helt af boligens udformning, den eksisterende isolering og de reelle muligheder, der findes. Derfor er det væsentligt at få en fagmands vurdering af, hvor der mest effektivt kan efterisoleres for at opnå maksimal besparelse på varmeregningen og samtidig opnå den sidegevinst, som mange ikke tænker så meget over:

Bedre indeklima med god isolering

En professionelt udført isolering sikrer mod fugt og de frygtelige skader, der kan opstå af det, giver en bedre fordeling af varmen (mindre kolde gulve - ⓘ - for eksempel) og er udført efter god skik og gældende lovgivning. Derfor er det også kun yderst sjældent en god ide at efterisolere selv – det er ganske enkelt en opgave for en fagmand. Glem i øvrigt ikke de mange fordele for indeklimaet og miljøet, der er ved at benytte sig af en god og effektiv varmepumpe!

En fejludført isolering kan medføre kuldebroer, der så skaber fugt. Den fugt kan give råd i tagets eller etageadskillelsers konstruktion med risiko for brud. Og det kan betyde svamp og mug, der er yderst skadeligt for din sundhed.

Hvis du vil have et uforpligtende tilbud på en isolering på Sjælland, kan vi anbefale det omtalte firma Viking Isolering: