Specialmediemagasinet

Når det specielle skal ud på nettet

Råd til en bedre økonomi

Bedre økonomi

Det er vigtigt for at have en god økonomi at du konstant har overblik over hvor meget du har tilbage, hvor meget du har gemt, og hvor meget du skylder. Hvis du har et overblik over din økonomi så er der god chance for at du får en sund økonomi.

Det er vigtigt af følge op på økonomi jævnligt. Hold øje med om du har brugt flere penge - ⓘ - end du har, eller mindre. Tilpas dit budget til hvad du har tilbage og hvad du har brugt. Hvis du er bevidst om dine indkøbs/forbrugsvaner, så kan du sikre at du ikke får underskud, og derfor får mest muligt ud af pengene i dagligdagen.

Et andet godt råd er at tænke langsigtet. Lav opsparinger, og fastsæt et rådighedsbeløb som du har hver måned, i et år frem. På denne måde bliver det nemlig rutine at du ikke bruger flere penge end du har, og efter de første par måneder falder det dig ganske naturligt at overholde budgettet. Der kan endda gå sport i den, så du kan se hvor meget du kan sparer pr. måned.

Spar op

Det bedste råd er selvfølgelig at du skal huske at spare penge op. Dette er den mest typiske fejl blandt danskere. De sætter ikke penge til side til uforudsete udgifter. De har pengene og bruger dem, og når bilen eller fjernsynet så går i stykker, så har de ikke råd til at købe et nyt. Dette medfører så at de bliver nødt til at tage et lån, og så begynder spiralen med at skylde penge. Hvis du lægger penge til side hver måned har du i sidste ende råd til en ferie - ⓘ - hvis der ikke kommer en masse uforudsete udgifter. Du har også råd til at starte en ny hobby, eller købe andre former for luksus goder.

Hvis du har en købt en ejendom er det især vigtigt at lægge penge til side, det kan være du snart skal have nyt tag, eller sat nye vinduer i. Dette er ikke billigt og kan hurtig blive et stort lån ved mindre at du har sparet nogen penge op ved siden af. Du skal også være opmærksom på dine ”faste” udgifter. Hvis du f.eks. har et lån med en variabel rente så vær opmærksom på, om renten er faldet eller steget og lav dit budget og økonomi efter dette, læs mere her: SMART LÅN. Alternativt kan du købe e-bogen, Den store lånejungle, hvor du lærer alt om at sammenligne og dermed finde billige lån.